Groene aanslag verwijderen op tuinmeubelen

Groene aanslag verwijderen op tuinmeubels? Het voorjaar is aangebroken en dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van onze tuin en terras. Helaas kan het natte herfst- en winterweer ervoor zorgen dat er groene aanslag ontstaat op onze terrastegels en tuinmeubelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze groene aanslag effectief te verwijderen en je terras en tuinmeubelen weer als nieuw te laten stralen. In dit artikel geven we je 6 handige tips om groene aanslag te verwijderen en je tuin klaar te maken voor de lente en zomer.

Tip 1: Zoutoplossing voor terrastegels

Een eenvoudige en effectieve manier om groene aanslag van je terrastegels te verwijderen is door gebruik te maken van een zoutoplossing. Los een redelijke hoeveelheid keuken- of strooizout op in een emmer gevuld met lauw water. Roer het goed door totdat het zout volledig is opgelost. Giet vervolgens de emmer leeg over de plekken die aangetast zijn door de groene aanslag en schrob met een bezem met grove haren over de groene plekken. Je zult zien dat de groene aanslag als sneeuw voor de zon verdwijnt en je een prachtig schoon terras overhoudt.

Tip 2: BioTex voor tuinmeubelen

Niet alleen je terras kan last hebben van groene aanslag, maar ook je tuinmeubelen kunnen aangetast worden. Gelukkig is er een zeer effectief middel om groene aanslag van tuinmeubelen te verwijderen, namelijk BioTex. BioTex is oorspronkelijk bedoeld voor het verwijderen van vlekken uit kleding, maar het werkt ook uitstekend om groene aanslag te bestrijden. Verdun de BioTex met wat lauw water en giet het vervolgens over de tuinmeubelen. Gebruik een bezem of zachte borstel om het groen te verwijderen. Spoel de tuinmeubelen daarna grondig af met water om alle BioTex te verwijderen. Je zult zien dat je tuinmeubelen weer als nieuw zijn en klaar voor gebruik!

Tip 3: Aardappelwater voor groene aanslag

Een verrassende maar effectieve oplossing voor groene aanslag is aardappelwater. Aardappelwater is niets meer dan het water waarin je aardappelen hebt gekookt. Het zetmeel in het aardappelwater zorgt ervoor dat de groene algen het verliezen en verdwijnen. Giet het aardappelwater over de plekken met groene aanslag en gebruik een grove bezem om het terras schoon te schrobben. Spoel het geheel af met schoon water en je terras is klaar voor de zomer!

Tip 4: Waspoeder voor een schoon terras

Waspoeder is niet alleen handig voor het verwijderen van vlekken uit kleding, maar kan ook goed van pas komen bij het schoonmaken van je terras. Verdun wat waspoeder met lauw water en breng dit aan op je terrastegels. Verspreid het gelijkmatig over het terras en schrob het even goed in. Laat het waspoeder vervolgens 5 tot 10 minuten inwerken en spoel daarna je terras grondig af met water. Het resultaat is niet alleen een schoon terras, maar het ruikt ook nog eens heerlijk fris!

Tip 5: Azijn als natuurlijk schoonmaakmiddel

Azijn is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat uitstekend werkt om groene aanslag te verwijderen. Vul een lege plantenspuit met azijn en spuit de groene aanslag op je terras goed in. Laat de azijn even intrekken en gebruik vervolgens een grove bezem en warm water om het terras schoon te schrobben. Herhaal indien nodig de behandeling en spoel het terras altijd goed af met water. Let er wel op dat je de plantenspuit na gebruik goed schoonspoelt, aangezien andere planten niet zo van azijn houden.

Tip 6: Groene zeep voor een stralend terras

Groene zeep is een klassiek schoonmaakmiddel dat ook goed van pas komt bij het verwijderen van groene aanslag. Groene zeep laat je terras weer stralen en zorgt ervoor dat de groene algen verdwijnen. Breng de groene zeep aan op je terras en schrob het goed in met een bezem of borstel. Laat de groene zeep even intrekken en spoel het terras daarna grondig af met water. Je zult zien dat je terras weer als nieuw is en klaar is voor een zomer vol genieten!

Voorkom groene aanslag op je terras en tuinmeubelen

Natuurlijk is het beter om groene aanslag te voorkomen dan om het telkens te moeten verwijderen. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om groene aanslag op je terras en tuinmeubelen te voorkomen. Plaats je tuinmeubelen bijvoorbeeld op een zonnige plek in de winter. Zo drogen ze sneller na een regenbui en krijgt groene aanslag minder kans. Als je de mogelijkheid hebt, berg je tuinmeubelen dan op in een schuur of bescherm ze met een hoes. Zo voorkom je dat ze vochtig worden en groene aanslag kunnen krijgen. Berg ook je tuinkussens op in een kussenbox of gebruik een hoes om ze te beschermen tegen vocht en groene aanslag. Zorg er wel altijd voor dat je tuinmeubelen en kussens goed droog zijn voordat je ze opbergt om schimmelvorming te voorkomen. Tot slot kun je je terras en tuinmeubelen behandelen met een textiel beschermingsspray en een tuinmeubelen beschermingsspray. Deze producten zorgen ervoor dat vuil minder makkelijk hecht en dat het vuil gemakkelijker te verwijderen is.